Op zondag 9 juni 2024 vinden de verkiezingen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Europees Parlement en de Gewest- en Gemeenschapsparlementen plaats.

Deze stemming is verplicht.

Iedere bewoner van het WZC zal dan ook binnenkort een kiesbrief ontvangen (afhankelijk van het domicilieadres zal dit thuis of via het WZC zijn). Bewoners waarvan hun domicilieadres op het WZC Sint-Jozef werd geplaatst, kunnen in het WZC stemmen. De kiesbrieven die toekomen op het adres van het WZC, zullen tot vrijdag 7 juni bewaard worden door de dienst administratie. Nadien worden ze aan de afdeling bezorgd zodat bewoners die dit wensen, op zondag 9 juni kunnen gaan stemmen.

Bewoners die te hulpbehoevend zijn om zelf naar het stemhokje te gaan kunnen kiezen om:
1. zich afwezig te melden wegens ziekte.
2. een volmacht te geven.

Hoe meld ik mij afwezig wegens ziekte?
Gezien de variabele en soms instabiele gezondheidssituaties van onze bewoners, voorzien wij voor iedere bewoner een medisch attest wegens ziekte. Dit hoeft niet per se gebruikt te worden, maar zal klaarliggen voor wie het nodig heeft. Voor bewoners waarvan het domicilieadres op het WZC staat, kan het WZC het afwezigheidsattest indienen bij het kiesbureau. Voor bewoners waarvan het domicilieadres elders staat, vragen we aan de familie om dit tijdig in orde te brengen. Het attest kan vanaf woensdag 5 juni opgehaald worden tijdens de kantooruren op de dienst administratie*.

Hoe geef ik iemand een volmacht?
Indien een bewoner iemand anders in zijn plaats wil laten stemmen, kan dat ook. De persoon die de volmacht krijgt (de volmachtkrijger) moet de kiesbrief en het ingevulde volmachtsformulier meenemen naar het kiesbureau waar de volmachtgever voor uitgenodigd is. Belangrijk om te weten: je kunt maximaal één volmacht krijgen. We helpen graag met het invullen van het volmachtsformulier. Om alles vlot te laten verlopen, gelden de volgende afspraken:

  1. Als je een volmachtsformulier wil ontvangen, laat dit dan VOOR 29 mei weten aan de dienst administratie (kimberly.baeke@rvtstjozef.zkj.be)
  2. Het formulier kan TEN LAATSTE op woensdag 5 juni afgehaald worden tijdens de kantooruren op de dienst administratie*.


*Indien u hier niet tijdens de kantooruren kan omkomen, gelieve te mailen naar kimberly.baeke@rvtstjozef.zkj.be

Nood aan extra info over een volmacht? via deze link kan je een handig filmpje bekijken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin