Beste,

Op zondag 13 oktober 2024 stemmen alle inwoners van alle Vlaamse gemeenten voor de gemeente- en provincieraad.

Deze stemming is niet verplicht.

De stemplicht (ook wel opkomstplicht genoemd) is afgeschaft. Burgers genieten voor de lokale en provinciale verkiezingen vanaf nu van stemrecht. Dit houdt in dat burgers niet meer verplicht zijn om te gaan stemmen.

Iedere bewoner van het WZC zal dan ook een kiesbrief ontvangen (afhankelijk van het domicilieadres zal dit thuis of via het WZC zijn). Bewoners waarvan hun domicilieadres voor 2024 op het WZC Sint-Jozef werd geplaatst, kunnen in het WZC stemmen. De kiesbrieven die toekomen op het adres van het WZC, zullen tot vrijdag 11 oktober bewaard worden door de dienst administratie en kunnen indien gewenst afgehaald worden tijdens de kantooruren. Nadien worden ze aan de afdeling bezorgd zodat bewoners die dit wensen, op zondag 13 oktober kunnen gaan stemmen.

Hoe meld ik mij afwezig wegens ziekte?
Aangezien deze stemming niet verlicht is, is het niet nodig om je afwezigheid te verantwoorden.

Hoe geef ik iemand een volmacht?
Indien een bewoner iemand anders in zijn plaats wil laten stemmen, kan dat ook. De persoon die de volmacht krijgt (de volmachtkrijger) moet het volgende meenemen naar het kiesbureau waar de volmachtgever voor uitgenodigd is:

  • de kiesbrief
  • het ingevulde volmachtsformulier
  • een medisch attest

Wie wil, kan tot vrijdag 11 oktober een medisch attest en volmachtsformulier bekomen via de dienst administratie. Indien u hier niet tijdens de kantooruren kan omkomen, gelieve te mailen naar kimberly.baeke@rvtstjozef.zkj.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin