Als vzw hebben we heel wat kennis en ervaring in huis om er voor te zorgen dat de bewoners doorheen de dag lekkere, kwaliteitsvolle maaltijden krijgen.
Deze ervaring willen we delen binnen de groep omdat we ervan overtuigd zijn dat 1+1 niet 2 maar minstens 3 is.
Wat goed is, willen we delen. Wat beter kan willen we samen verbeteren.
Een kwaliteitsvolle maaltijd is het evenwicht zoeken tussen techniciteit (met de nodige vakkennis) en wenselijkheid voor de bewoner.
Hoe krijg ik mijn grondstoffen via bereiding en distributie tot op het bord van de gebruiker met de nodige aandacht voor:
- een lekkere maaltijd;
- met een evenwichtige voedingswaarde;
- voldoende variatie
- aantrekkelijk gepresenteerd
- veilig op vlak van voedselveiligheid en hygiëne
- maar ook aangepast aan de noden van de bewoner (diëten, slikproblemen, ...)
- en waar mogelijk rekening houdend met zijn/haar voorkeuren
- bereid en opgediend door medewerkers met de nodige deskundigheid en zorgzaamheid
- maar ook met aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid
- waarbij we trachten voedselverlies te voorkomen.
Zowel in ons aankoopbeleid als in onze keukens kiezen we liefst verse en kwaliteitsvolle grondstoffen.
We hebben beleidsmatig gekozen voor het bereiden in warme lijn en aangepast volgens de noden van onze bewoners.
Dit is nog steeds een continue verbeterproces waarbij we streven naar een excellente maaltijdzorg.
Ons doel is gesteld, en gaandeweg, met de dagelijkse inzet van medewerkers proberen we te optimaliseren want onze bewoners wonen bij ons 24h/24h – 7d/7d.