Beste familieleden & buren

In april zouden de werken aan onze vervangingsnieuwsbouw starten. Wij hadden jullie graag via een informatievergadering op de hoogte gebracht van het verloop van de werken en de veranderingen die jullie tijdelijk zullen ervaren. Door de uitbraak van het coronavirus hebben wij in overleg met de burgemeester echter beslist om de vergadering niet te laten plaatsvinden. Ook de opstart van de werf werd uitgesteld door opgelegde maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Vandaag kunnen we de opstartdatum meedelen.

Donderdag 14 mei 2020 staat de opstart van de werf gepland. Vanaf dan veranderen er een aantal zaken die wij graag via deze weg meedelen.

In regio Eke heeft het Godshuis, opgestart door de Zusters Kindsheid Jezu, sinds 1834 een belangrijke rol opgenomen in het zorgen voor de meest kwetsbaren onder ons. Wij willen deze zorg in de toekomst blijven garanderen. Omdat de zorgsector sterk evolueert en de regelgeving rond de verschillende zorgvormen voor zorgbehoevende senioren heel streng is, zijn wij genoodzaakt ons bestaande gebouw te vervangen door een nieuwbouwcomplex.

Hieronder vinden jullie belangrijke info.

Verkeer
Op 14 mei 2020 starten we met het afsluiten van het bouwterrein op de weide recht tegenover het huidige woonzorgcentrum.
Ook het werfterrein wordt afgesloten en de werfinrichting met werfketen wordt geplaatst. Deze acties zullen beperkte impact hebben op jullie omgeving.

Vanaf dan wordt de toegang voor personen- en bewonersvervoer ter hoogte van Lichterveldestraat 17 afgesloten. Enkel het werfverkeer zal dan nog toegang hebben tot dat deel van de weg. Wie normaal deze weg neemt, kan best via het kloostergebouw rijden. Daar zullen verkeerslichten zorgen voor een vlotte doorgang. Het verkeer dat aanrijdt krijgt steeds voorrang op het verkeer dat wegrijdt.

Woonzorgcentrum
Vanaf 14 mei 2020 zal de bestaande hoofdingang van het woonzorgcentrum niet meer bereikbaar zijn. De hoofdingang wordt verplaatst naar de vergaderzaal van het woorzorgcentrum. De receptie blijft waar deze nu is. Door het afsluiten van de toegang vanaf de Lichterveldestraat 17 zullen er ook een veertigtal parkeerplaatsen verdwijnen aan de voorzijde van het gebouw. Om parkeergelegenheid te kunnen blijven garanderen, kunnen wij gebruik maken van zestig parkeerplaatsen van openbaar karakter. Deze zijn bereikbaar aan de overzijde van de Lichterveldestraat, recht tegenover de aanen afrit ter hoogte van het klooster.

Heeft u nog vragen?
Individuele vragen stuurt u best naar: zorgsaam@delichtervelde.zkj.be Vermeld indien mogelijk uw naam en telefoonnummer zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. Alvast bedankt voor het begrip. Wij waken erover jullie zo goed mogelijk te blijven informeren via onze verschillende infokanalen.

Hartelijke groet
Günther De Coen
Directeur WZC De Lichtervelde - DVC de Parel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin