Recent werden we geïnformeerd via het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid dat het IMC het licht op groen gezet heeft om een extra dosis van het Covid vaccin toe te dienen aan alle bewoners in een woonzorgcentrum.

Deze extra dosis zal een mRNA-vaccin zijn, onafhankelijk van het type vaccin dat eerder werd toegediend. Via het vaccinatiecentrum vernamen we dat dit voor de bewoners van het wzc de Lichtervelde het Pfizer vaccin zal zijn.

Momenteel is de 3de prik enkel voorzien voor bewoners van een woonzorgcentrum en centrum voor kortverblijf. De gasten van het dagverzorgingscentrum zijn niet geïncludeerd.

De vaccinatie in het wzc de Lichtervelde zal plaatsvinden op maandag 11 oktober, onder toezicht van dr. Dossche, coördinerend en raadgevend arts.

Deze 3de prik helpt ons in het voorkomen van de verdere spreiding van het virus en de bescherming en veiligheid van de bewoners.

Mochten er rond deze 3de vaccinatiedosis vragen zijn of (medisch) bezwaar zijn, vragen we om dit door te geven aan de hoofdverpleegkundige van de afdeling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin