Residentie Sara komt eraan ! 

De bouwwerken van het nieuwbouwproject aan de site van Sint-Gabriël zijn volop aan de gang.  We plannen daar een nieuwe campus met de naam 'Sara'. De naam is gekozen in het verlengde van de naam van onze serviceflats Tobias en Rafaël, naam van de huidige campus. De drie namen horen bij hetzelfde bijbelse verhaal. Hiermee willen we de eenheid benadrukken. Het geheel blijft de naam WZC Sint-Rafaël dragen.

Wanneer Residentie Sara in gebruik genomen wordt, starten we op de huidige campus met een vervangingsnieuwbouw.  De capaciteit vergroot niet, we splitsen de voorziening op. Er zijn 100 plaatsen voorzien in Sara en 140 in Sint-Rafaël.

Het woonzorgcentrum Sint-Rafaël wordt opgesplitst in twee voorzieningen: Rafaël en Sara.
In een eerste fase zal er een deel van de bewoners verhuizen naar Residentie Sara. Het is de bedoeling dat ze daar kunnen blijven. Het veranderen van leefomgeving heeft telkens een impact op hun beleving. Dit willen we zoveel mogelijk beperken.
In de planning is voorzien om begin 2019 te starten met de verhuis naar de nieuwe site. Na de verhuis kunnen we starten met Residentie Rafaël en zo telkens de bewoners laten doorschuiven naar de nieuwe accommodatie.

Met de bouw van Residentie Sara willen we vooral aandacht schenken aan kleinschalig genormaliseerd wonen binnen een grootschalige organisatie.  Elke kamer is voorzien van een sanitaire cel en heeft zicht op de prachtige natuur in de tuin.
We voorzien nu ook grotere, comfortabele kamers van 24,44m² .
Een nieuw architectonisch concept zorgt ervoor dat we in totaal een 30 groepen van 8 à 9 bewoners kunnen organiseren. Deze formule laat toe om bewoners met gelijkaardige zorg samen te laten wonen en te differentiëren in zorg.
Wonen kan in een individuele kamer, in appartementen en straks ook in een tweekamerflat. We bieden daarmee ook een comfortabele formule voor koppels.
De tweepersoonskamers verdwijnen. In de toekomst willen we in de nieuwbouw appartementen met zorg voorzien.

 interview met algemeen directeur, Langerock Manu, uit 'Liedekerke #1770'

Bij 'sfeerbeelden' kan u alvast een kijkje nemen..