Feestelijke opening belevingstuin op 19 april

De gemeente Liedekerke en de INL-ploegen van Pro Natura legden, met steun van de provincie Vlaams-Brabant, een biodiverse en veilige belevingstuin aan in het Woonzorgcentrum Sint-Rafaël. 

Geen blank canvas bij dit project, het Dommelhof was al een zeer mooie tuin. 

Bij de opmaak van het ontwerp van de belevingstuin, werd veel aandacht besteed aan de veiligheid van de bewoners. De tuin moest toegankelijk worden voor alle bewoners van het woonzorgcentrum, met speciale aandacht voor personen met dementie.  Zigzaggende takkenrillen voor de poel vermijden dat er per ongeluk iemand in het water sukkelt. Het nieuw vlonderpad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voorzien van antislip. Nieuwe hagen en houtkanten omringen de volledige tuin.

Het is een tuin waar alle zintuigen geprikkeld worden: geur, zicht, smaak, gehoor en tast.
Bij het betreden van de tuin wordt de bezoeker meteen visueel geprikkeld door de grote verscheidenheid aan beplantingen, de verschillende kleuren en texturen zijn een waar schouwspel.
De variëteit van planten en bomen en de bloemenweide zorgen bovendien voor een geursensatie.
Kleinfruit kan geplukt worden om te proeven. De nieuwe ren met kippen brengt leven in de brouwerij. 
De nostalgische elementen voor het mogelijk maken van reminiscentie, het herinneren van zaken uit het verleden, zoals een voederbakje voor vogels, een oude fiets en een oude ploeg, zijn ook aanwezig.

Deze belevingstuin werd donderdagnamiddag 19 april 2018 officieel geopend.
Bij de sfeerbeelden kan je meegenieten van deze mooie tuin.