Soigneren in de wellnessruimte 

      De bewoners van woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kaprijke zijn in hun nopjes. “Voortaan
      kunnen we ons laten soigneren in een wellnessruimte”, zeggen ze opgetogen.

Met een glaasje bubbels en een heuse openingsspeech voor alle bewoners werd de nagelnieuwe wellnessruimte geopend in woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kaprijke. Bewoonster Denise Cleppe mocht voor de gelegenheid het lint doorknippen.

“Ik heb zelfs al een afspraak gemaakt”, vertelt de vrouw. “Ik kijk er al naar uit om er eens uitgebreid gebruik van te maken.”

De wellnessruimte bevindt zich op de eerste verdieping van het woonzorgcentrum en is een initiatief van animatrice Charlotte Van den Bossche en ergotherapeute Kirsten Van Vooren. “Hier in het centrum is plaats voor 78 bewoners”, vertellen de dames. “We streven ernaar om iedereen hier een warm gevoel te geven.” Dat kan nu ook letterlijk in de wellnessruimte.

Beter thuisvoelen

“Soms is het voor oudere mensen niet gemakkelijk om de stap te zetten van het eigen huis naar een woonzorgcentrum”, zeggen de animatrice en de ergotherapeute nog. “Zo’n wellnessruimte kan er dan mee voor zorgen dat onze mensen zich hier beter thuisvoelen.”

“We bieden drie dingen aan”, klinkt het. “Er is een infraroodcabine, die een aangename warmte produceert, en dat is bijzonder goed voor de spieren. Daarnaast hebben we een relaxatiebad waarin bewoners helemaal kunnen ontspannen terwijl hun persoonlijke lievelingsmuziek weerklinkt. En verder hebben we nog een snoezelhoekje waar iedereen even rustig kan verpozen zonder gestoord te worden.”

Reservatiesysteem

Om het gebruik van de ruimte vlot te laten verlopen, is een reservatiesysteem opgestart.

Daniël Dossche heeft het eerder gemunt op de infraroodcabine. “Ik ben er meteen even in gaan zitten”, zegt de man. “De meisjes hebben me uitgelegd hoe de cabine werkt. Ze vertelden me zelfs dat het gepaard gaat met speciale geuren. Dat wil ik wel eens proberen. Ik maak straks meteen een afspraak.”

Meer nieuws