Ons Zomerheem in beweging 

Van 22 april tot 28 april vindt de week van de valpreventie plaats. Het thema dit jaar is "Laat angst om te vallen je leven niet bepalen". Er zullen in die week heel wat bewegingsactiviteiten plaats vinden in ons huis.  Ook gaan we tijdens de week van de valpreventie opnieuw van start met onze welgekende Start To Walk. Op dinsdag 23 april gaan we van start met onze wandelingen doorheen de tuin. Deze wandeling gaat door op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. We verzamelen telkens om 10u00 in de inkomhal. Onze bewoners maken onder begeleiding van de ergotherapeuten en kinesitherapeuten een wandeling in de tuin. Is een volledige toer te lang? Geen probleem, we stoppen een beetje vroeger en nemen een kortere weg. Iedere bewoners wandelt op zijn of haar eigen tempo! Wie deelneemt, krijgt ook een extra beloning! Iedere wandelaar krijgt een deelnemerskaart die telkens afgestempeld wordt als hij/zij aanwezig is. Na 15 beurten, krijgen ze een verrassing. Ook de kinderen van de kinderopvang gaan opnieuw proberen om zoveel mogelijk met ons mee te wandelen. een extra stimulans voor onze bewoners om zeker mee te gaan!

Naast onze gekende Start To Walk gaan we dit jaar opnieuw van start met Start to Move, een activiteit die vorig jaar door de kine in het leven is geropen. Onze Start To Move gaat telkens door op donderdag vanaf 14u45. We verzamelen een eerste keer in de inkom op 2 mei waar de kinesitherapeuten een bewegingsparcours zullen uitgewerkt hebben met verschillende opdrachten. Zelfs bij regenweer zal deze activiteit doorgaan maar zal deze plaats vinden in de inkomhal, de kinéruimte of de vergaderzaal. Ondertussen werd er nieuw materiaal aangekocht zodat we kunnen zorgen voor voldoende afwisseling in de opdrachten. De bewegingsactiviteit wordt telkens afgesloten met een gezond drankje of een gezonde hap, klaargemaakt door de ergotherapeuten op de afdeling. Van een gezond totaalconcept gesproken! ;-) 

Wij hopen alvast om veel bewoners te mogen ontvangen op een van deze bewegingsactiviteiten, want vergeet het niet " Rust roest!"