• Home
  •  » Kortverblijf

Centrum voor kortverblijf 

Een centrum voor kortverblijf (CVK) is verbonden aan een woonzorgcentrum en biedt tijdelijke verzorging en opvang aan vanaf 65 jaar. 

Wat? Wonen, leven, maaltijden, zorg en begeleiding gedurende dag en nacht
Periode? 60 dagen aaneensluitend, maximaal 90 dagen per kalenderjaar

Het kan zijn dat u dient te herstellen van een operatie, dat uw mantelzorgers op reis gaan of even op adem willen komen, dan kan een kortverblijf iets voor u zijn. Een centrum voor kortverblijf (CVK) biedt tijdelijk verzorging en opvang aan u, of u nu  alleen woont of in familiekring. U verblijft er dag en nacht of alleen ‘s nachts. U kunt er verblijven voor de periode van een dag tot 60 dagen aaneensluitend. U kan maximaal 90 dagen per jaar in een kortverblijf verblijven.

De dienstverlening is er grotendeels hetzelfde als in het woonzorgcentrum. U krijgt er de nodige verzorging (zoals verpleegkundige en hygiënische zorg), gezins- en huishoudelijke hulp, revalidatie, activering,ontspanningsactiviteiten en sociale contacten met  andere CVK- en woonzorgcentrumbewoners.

Zo is het centrum voor kortverblijf een tussenschakel tussen thuis blijven wonen met thuisverzorging en een permanent verblijf in een assistentiewoning of woonzorgcentrum.

 

       
 
     

 

zorgsaam@zorg-saam.zkj.be

meer informatie >>